Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

Display window not responding

I cannot get the SimpleCV display window to respond, it pops up alright, but never shows an image, and if I close it the program crashes. I have freshly installed the V1.3 Superpack on windows XP with python 2.7. I have tried it through the python command line and idle, with both import * and running SimpleCV shell, always with the same result. It even happens when I follow the first inbuilt tutorial through python command line.

Anyone else encountered this? Thanks

Display window not responding

I cannot get the SimpleCV display window to respond, it pops up alright, but never shows an image, and if I close it the program crashes. I have freshly installed the V1.3 Superpack on windows XP with python 2.7. I have tried it through the python command line and idle, with both import * and running SimpleCV shell, always with the same result. It even happens when I follow the first inbuilt tutorial through python command line.

Anyone else encountered this? Thanks

Edit: Re installed PIL-1.1.7, pictures now actually appear, but still don't respond

Display window not responding

I cannot get the SimpleCV display window to respond, it pops up alright, but never shows an image, and if I close it the program crashes. I have freshly installed the V1.3 Superpack on windows XP with python 2.7. I have tried it through the python command line and idle, with both import * and running SimpleCV shell, always with the same result. It even happens when I follow the first inbuilt tutorial through python command line.

Anyone else encountered this? Thanks

Edit: Edit: Re installed PIL-1.1.7, pictures now actually appear, but still don't respond

Reply: .live() works fine, tried it for pictures and a webcam. I think I've got it to a point where it is somewhat bearable. If I create an object to show, i.e: a = img.show() Then I can go a.quit(), as long as I don't need to move the display window.

Unfortunate that XP isn't supported, I have a Ubuntu10.04 install too, but I had even bigger problems and it wouldn't even open Shell without some errors related to OpenCV. I think I will start another question page detailing that later.